Sredin večer, v katerem so nam nastopajoči učenci odkrili marsikatero zanimivost iz šolske kronike in nas presunili s pevskimi in plesnimi nastopi, nas je navdal s ponosom in optimizmom.

Predstava »Silni so oni …« predstavlja refleksijo preteklih dejanj, ki so odločilno zaznamovala šolstvo v Šentjurju in domovinsko zavest naših najdrznejših rojakov. Z njo smo se poklonili učencu naše šole, Franju Malgaju, ki se je odzval klicu tlačenega naroda, da si sam zariše pravične meje svoje domovine. Obeležili smo tudi častitljive obletnice šolstva v Šentjurju, saj letos mineva 250 let od prve organizirane oblika poučevanja v Šentjurju, 150 let od uvedbe 8-letne šolske obveze in 110 let od otvoritve naše šole.

Sporočilo predstave je usmerjeno tudi v sedanjost in prihodnost naše šole, te za šentjursko mladino tako pomembno središče, da ohrani vizijo odlične šole in v svet pošlje še mnoga silna življenja.

HVALA vsem nastopajočim učencem za njihov trud in odličen nastop ter njihovim mentoricam za odlično vodenje in njihov prispevek k uresničevanju skupnih ciljev.