OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Pozdravljeni,

zaključuje se že četrti teden pouka na daljavo. Zaenkrat še ne vemo, kdaj bi se lahko vrnili nazaj v šolo, a si vsi želimo, da bi to bilo čim prej. Do takrat pa bomo morali potrpeti in vztrajati pri delu in učenju na daljavo.

Pohvalil bi vse, ki se zares trudite pri tej obliki dela in učenja, ki ni enostavna in zahteva dobro organizacijo in samodisciplino. Pri tem opažamo, da sta začetni zagon in navdušenje nad poukom na daljavo pričela upadati. Oddane naloge so pogostokrat nepopolne ali niso v skladu z navodili, ki jih posredujejo učitelji. Upad je bil pričakovan, ne smemo pa dovoliti, da bi naše delo postalo polovično in znanje neosvojeno. Sedaj je zelo pomembno, da ohranimo kakovost znanja, saj je le to garancija za uspešno delo v naslednjem šolskem letu. Da bi pri tem vsi malo »zadihali«, bomo naslednji teden, ki bo za dan krajši zaradi praznika velike noči, v petek, 17. 4., organizirali športni dan. To bo odlična priložnost, da se dobro razmigamo in poskrbimo za naše telo. Tudi sicer bo naslednji teden manj obremenjen s poukom. Dogovorili smo se, da bo namenjen utrjevanju in preverjanju učne snovi. To je tudi priložnost, da morda nadoknadite zamujeno, kjer vam ni uspelo sprotno delo.

Zelo nas veseli, da smo vzpostavili stike preko video povezav. Na tem področju bomo naredili še korak naprej in vse več pouka prenašali »v živo«. To bo marsikomu olajšalo delo in hkrati nadgradilo učni proces. Ta oblika komunikacije nadgrajuje tudi medsebojne odnose. Zelo pomembno je, da se redno udeležujemo spletnih razrednih ur, kjer se lahko pogovorimo še o ostalih stvareh. Med drugim se bom kdaj pridružil tudi sam in poskušal odgovoriti na najbolj aktualna vprašanja. Eno izpostavljam že sedaj.

Največ vaših vprašanj se nanaša na ocenjevanje. Kako in kdaj bo potekalo ocenjevanje, še ne vemo, zagotovo pa ne v mesecu aprilu. Če bo prišlo do obveznega ocenjevanja znanja v mesecu maju ali celo juniju, se bomo zelo potrudili, da bo pravično in prilagojeno. V kolikor to ne bo mogoče zagotoviti, ocenjevanja ne bomo izvajali in bodo obveljale do sedaj pridobljene ocene. Podrobna navodila pričakujemo tudi od Ministrstva za šolstvo in šport.

Še naprej velja poziv staršem in učencem, da nas sproti obveščate, kjer čutite težave ali stiske. Zahvaljujemo se vam tudi za vaša vprašanja, predloge in seveda izpostavljene pohvale.

Vsem želimo prijetne in mirne praznike.

Ravnatelj in kolektiv OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ FRANJA MALGAJA ŠENTJUR Ulica skladateljev Ipavcev 2, 3230 Šentjur Telefon: 03/ 746 3 800 ELEKTRONSKI NASLOV: tajnistvo@fmalgaja.si