Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Uvod v novo šolsko leto

Dragi učenci, cenjeni sodelavci, spoštovani starši, 

poletne počitnice se počasi iztekajo in v četrtek se znova odpirajo šolska vrata.  

Na šoli je skoraj vse že pripravljeno na prihod naših učencev in stari del šole jih pričakuje s prenovljenimi hodniki. Ti imajo nove stenske omete in barve, novo električno napeljavo in razsvetljavo ter nove garderobne omarice. Pri obnovi smo s svetlobnimi elementi želeli ohraniti in poudariti identiteto več kot stoletje stare šole, predvsem njenih stropnih obokov in portalov.

Z nestrpnostjo čakamo tudi otvoritev podhoda ob novem krožišču (verjetno 1. septembra), ki bo pripomogel k prometni varnosti v okolici šole. Veselita nas tudi prenovljeno parkirišče in stranski dovoz, naši najmlajši pa se bodo zagotovo najbolj razveselili pričakovane širitve ograjenega travnatega igrišča z igrali in novimi pešpotmi v okolici šole.

Tudi na podružnično šolo na Blagovni nismo pozabili, saj smo prenovili toaletne prostore za učence.

Prvi šolski dan:

Učenci od 2. do 9. razreda pridejo v šolo ob 8.15 in razredniki jim bodo podali vse potrebne informacije za začetek šolskega leta. Po malici nadaljujejo s poukom po urniku.

Prvošolci na POŠ Blagovna pridejo v šolo ob 9. uri, prvošolci iz matične šole pa se ob 9.30 zberejo v Ipavčevem kulturnem domu. Za vse bomo pripravili krajši kulturni program, sprejela in nagovorila pa jih bosta gospod župan in gospod ravnatelj skupaj z razredničarkami.

Prvi šolski dan naj imajo učenci s seboj šolske nahrbtnike s copati in peresnico – nahrbtnik potrebujejo tudi zato, da bodo vanj spravili učno gradivo, ki ga bodo prejeli v šoli.

Šolska prehrana in podaljšano bivanje bosta organizirana.

Že zdaj starše prosimo, da po učence, ki so v podaljšanem bivanju, če se le da prihajajo ob točno določenih urah: 13.00, 13.45, 14.30 in ob 15.15 ali kasneje. Zahvaljujemo se vam, ker se trudite to tudi upoštevati, saj delo tako poteka bolj kakovostno in brez motenj zaradi stalnega odhajanja otrok iz učilnice.

Za učence vozače od drugega do četrtega razreda, ki so odvisni od prevoza staršev in ne prebivajo v bližini šole, je na matični šoli organizirano jutranje varstvo vozačev od 7.15 do 8.15. Prosimo, da ostali učenci v šolo prihajajo 15 minut pred pričetkom pouka in ne prej.

Za učence 1. razreda šola organizira jutranje varstvo, ki na matični šoli poteka od 6.15 do 8.15, na podružnični šoli pa od 6.00 do 8.10.

Starše vabimo, da si ogledate našo spletno stran, kjer bodo v naslednjih dneh objavljene vse potrebne informacije in urniki za novo šolsko leto. Dosegljivi smo tudi po telefonu ali po e-pošti, v kolikor bi potrebovali še kakšno dodatno informacijo.

Spremenjena sta pristop in protokol ukrepov ob morebitnih okužbah s koronavirusom. Po dveh precej napornih letih, ki ju je močno zaznamovala epidemija, tokrat za zdaj ni predvidenih večjih protikovidnih ukrepov. Pristop temelji predvsem na priporočilih in na odgovornosti posameznika za svoje zdravje in zdravje drugih ljudi. Priporočljivo je zračenje šolskih prostorov in samotestiranje v domačem okolju, predvsem za tiste, ki imajo znake bolezni ali so bili v stiku z okuženim. Testi so od 29. 8. 2022 na voljo v lekarnah. Zaščitne maske zaenkrat niso predvidene. Otrok, ki kaže znake obolenja, naj ostane doma. V primeru, da je otrok pozitiven na samotestiranju, starši pokličete njegovega osebnega zdravnika in se dogovorite za testiranje v ustrezni zdravstveni ustanovi. Če je otrok potrjeno pozitiven tudi na uradnem testiranju, o tem starši obvestite šolo in s strani šole bodo ostali učenci oziroma starši obveščeni, da je v oddelku prišlo do okužbe. Ostali učenci v oddelku zaradi tega ne bodo odšli v karanteno, bodo pa pozorni na morebitne znake obolenja.

 

Verjamem, da je pred nami zelo uspešno šolsko leto. 

S spoštovanjem,

mag. Jure Radišek, ravnatelj  

 

Dostopnost