Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Izvedli dvodnevni planinski tabor na Lisci

​Člani planinskega krožka OŠ Franja Malgaja Šentjur in podružnice Blagovna smo si vikend vzeli za hojo in skupno druženje. 25 mladih planincev z mentoricami Bredo, Gizelo in Petro, se je z vlakom (nekateri prvič) peljalo z Železniške postaje Šentjur do Zidanega Mosta, kjer smo presedli na vlak za Sevnico. Na železniški postaji Breg se je naša planinska pustolovščina začela. Premagati smo morali več kot 700 m nadmorske višine. Po več kot triurni hoji s postanki, na katerih smo opazovali rastline, živali in lokalne posebnosti, smo prišli do Tončkovega doma na Lisci (948m). Po igrah na zunanjih igriščih, okrepčilnem kosilu ter nastanitvi v sobah, smo se podali na ogled okolice. Povzpeli smo se na sam vrh, kjer se nahaja meteorološka postaja z radarskim stolpom, ki je edini tovrsten v Sloveniji. Zvečer smo si pripravili palice ter ob zakurjenem ognju na njih pekli hrenovke. Komaj smo čakali skupnega počitka in polni pričakovanj hitro utonili v spanec.

Drugi dan smo presenetljivo dolgo spali. Po zajtrku smo se še malo poigrali na bližnjih igralih ter se polni pričakovanja odpravili v dolino. Kljub dvema čudovito preživetima dnevoma, smo se razveselili domačega objema staršev.

Skupaj smo sklenili, da se drugo leto ponovno podamo podobnim dogodivščinam naproti, saj so tovrstne izkušnje in spomini neprecenljivi. 

 

 

 

Dostopnost