V petek, 13. 10. 2017, smo na šoli izvedli šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Tekmovanja so se udeležili učenci sedmih, osmih in devetih razredov. Večina njih je dokazala, da so seznanjeni z zapleti, ki jih povzroča ta bolezen, kakšna so priporočila za izogib te bolezni, katera hrana je priporočljiva, katera vsebuje veliko sladkorja, skratka veliko čisto življenjskih stvari.

Na državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni v novembru sta se neposredno uvrstila Živa Dren iz 8. b in Valentin Romih iz 9. b. Oba sta osvojila 38 točk, od 40 možnih. O tretjem udeležencu državnega tekmovanja pa je šele v drugo določilo dodatno selekcijsko tekmovanje. Pri tem je bila uspešnejša Eva Leskovšek iz 9. a.

Tudi ostali udeleženci šolskega tekmovanja so bili precej uspešni. Poleg prvih treh, je še enajst učencev prejelo bronasto priznanje, in sicer Alja Gajšek (37 T), Nina Lovrek (37 T), Lan Mastnak (36 T), Maks Jagodič (35 T), Jakob Arlič (35 T), Nastja Šelih (35 T), Zala Mastnak (35 T), Domen Alegro (34 T), Enja Ocvirk (32 T), Anja Židan (31 T), Jan Pavlič (31 T). Malce znanja ali sreče je za bronasto priznanje zmanjkalo Levu Kolarju (30 T), nekoliko več pa Neni Tacer (24 T).

Vsem sladkorčkom iskrene čestitke za uspeh.

Nikolaj Koželj

Share on Facebook