Učenci 5. a in 5. b razreda OŠ Franja Malgaja smo se v četrtek, 25. 1. 2018 udeležili akcije »Šolar na  smuči«, ki je bila letos namenjena tudi petošolcem. Pobudnik in nosilec akcije je bil  smučarski center Krvavec, vključeni pa so še smučarski centri Rogla, Mariborsko Pohorje, Cerkno in Vogel.  Partnerji, ki pri akciji sodelujejo so še: Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za notranje zadeve – Policija.

V zgodnjih jutranjih urah smo se z avtobusom odpeljali proti zasneženi in letos s soncem obsijani Rogli. Tam so nas pričakali učitelji  smučanja, ki so nam pomagali, da smo preživeli voden smučarski dan na snegu. Tudi letos smo imeli nekaj učencev, ki so se s smučanjem srečali prvič. Roglo so zapustili z novo življenjsko izkušnjo in nasmeškom na obrazu, saj so se v enem dopoldnevu naučili samostojno vijugati po progi in voziti s sidrom. Tisti, ki so smučati že znali, so se z učitelji  naše šole, Vladom Artnakom, Urošem Cinglom in Rokom Novakom, spuščali po zahtevnejših progah.

Preživeli smo lep dan in verjamem, da se bodo otroci na smučišča radi vračali tudi v prihodnje. Tisti pa, ki so se ta dan prvič srečali s tem športom, komaj čakajo zimsko šolo v naravi, da bodo lahko nadaljevali z učenjem smučanja.

Vsem učiteljem smučanja na Rogli  pod vodstvom g. Damjana Prosenaka in naši ekipi učiteljev  iz šole se iskreno zahvaljujem.

Marija Pezdevšek

Share on Facebook