Letos smo se planinci odpravili na dvodnevni izlet na štajerski Triglav – BOČ. Na izlet se je odpravilo kar 46 mladih planink in planincev OŠ Franja Malgaja in POŠ Blagovna ter 4 mentorice. Prespali smo na Planinskem domu na Boču.

Z avtobusom smo se odpeljali do Gabernika, kjer je bilo naše izhodišče. Že pogled na skale, ki so se vzpenjale visoko nad nami nam je dal vedeti, da nas čaka pravi planinski vzpon. Sprehodili smo se peš med vinogradi vse do planinskega doma Velikonočnica, kjer smo si malo odpočili in pobrskali po nahrbtnikih, če je v njih kaj okusnega. Po malici smo nadaljevali pot po zložni gozdni poti. Po poti smo nabrali kostanj za večerni piknik. Kar kmalu se je pred nami začel gozd redčiti in prišli smo na obsežne travnike, preko katerih smo odšli do Planinskega doma na Boču. Hodili smo mimo rastišč znamenite velikonočnice, ki pa so v tem letnem času pusta čakala na novo pomlad.

Ko smo po uri in pol hoje prispeli na Planinski dom na Boču smo se nastanili po sobah, kjer smo pregnali prvo utrujenost in pojedli slastno kosilo. Po kosilu so nas čakale igre na igriščih ob domu. Igrali smo košarko, nogomet, med dvema ognjema, eni pa so se preizkusili v vlečenju vrvi. Pozno popoldan  nas je obiskala gospa Darinka Lorger, ki nam je povedala nekaj čarobnih zgodb in anekdot o Boču. Z zanimanjem smo prisluhnili zgodbi o vilah in srebrnem jezeru, ki počiva v notranjosti Boča.

Po pravljici smo se odpravili na večerjo, kjer nam je kuhar pripravil palačinke. Po večerji pa smo se toplo oblekli, pripravili svetilke in se odpravili na nočni pohod. Med tem časom nam je gospod Zoran pripravil ogenj, kjer si je vsak spekel hrenovko in sladko penico. Ob ognju smo tudi zapeli in se imeli zelo lepo. Ker pa smo na poti nabrali dovolj kostanja smo spekli tudi tega in ga s slastjo pojedli.

Po čudovitem večeru smo si umili zobke, oblekli pižamice in se utrujeni podali v postelje, kjer smo še nekaj časa veselo čebljali nato pa utrujeni zaspali.

Naslednji dan smo se zbudili v oblačno jutro. To nas ni ustavilo. Odpravili smo se na sam vrh Boča. Uspelo nam je! Večina otrok se je povzpela tudi na vrh stolpa. Po previdnem spustu in povratku nazaj v dom, smo pojedli kosilo, pospravili svoje sobice in se z avtobusom vrnili v objem svojih staršev.

Mentorice čestitamo vsem pohodnikom za vztrajno hojo in opravljeno pot.

Nasvidenje novembra, ko se bomo preizkušali na plezalni steni.

SREČNO!

Share on Facebook