Tradicionalni slovenski zajtrk

 

Kdo ne pozna pregovorov,»Prazna vreča ne stoji pokonci« in

»zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ in večerjaj kot berač«?

Oba potrjujeta, da je zajtrk res zelo pomemben dnevni obrok. Lahko bi rekli, da je zdrav zajtrk gibalo našega dneva. Če bomo zjutraj pojedli primeren obrok, bomo dopoldne sposobni za delo in se bomo dobro počutili, v nasprotnem bomo nezbrani, nemirni, nezadovoljni, tudi delo nam ne bo šlo od rok.

In tako smo Malgajevci začeli petkovo jutro s slovenskim zajtrkom.Kos črnega kruha namazanega z maslom in medom, lonček mleka in jabolko.Vsa živila slovenskega porekla, jabolko, med in kruh lokalno pridelano.

Obiskali so nas tudi člani Čebelarskega društva Šentjur.Kako veliko vlogo imajo te drobne čebelice, kaj se dogaja v čebeljem panju, kako pridobivamo med, in še in še…vse to so izvedeli tretje šolci in četrtošolci, ki so se prelevili v prave čebelarje.

Share on Facebook