Vsako šolsko leto k opravljanju kolesarskega izpita pristopi nova skupina učencev. Tokrat je uspešno zaključilo tečajni pouk kolesarjenja 20 učencev 5. A razreda. K opravljanju kolesarskega izpita sta pristopila tudi 2 učenca iz OPP. Skupaj nas je torej vozilo 22. Po uspešno opravljenem teoretičnem delu in spretnostni vožnji na poligonu jih je čakalo še 27 ur vožnje v prometu. Postali so pravi kolesarji, saj so vozili po prometno zelo obremenjeni regionalni  cesti. Srečali so se z različnimi prometnimi situacijami, ki jim bodo v življenju prišle prav. Še več izkušenj  bodo pridobili v nadaljnjih vožnjah. Takrat z njimi ne bo več mentoric, bodo pa starši, ki bodo z lastnim vzgledom skrbeli, da znanje, ki so ga pridobili, ne bo šlo v pozabo.

Na to nas ves čas, v okviru projekta Policist Leon svetuje, opozarja tudi policist Uroš Malgaj. Letos smo se v okviru projekta že srečali in se pogovarjali o delu policistov, vandalizmu, nasilju, varni poti v šolo, kolesarjenju, o podatkih našega kolesa (v primeru odtujitve) in še o mnogih drugih temah.

Čaka nas še vožnja po Šentjurju. Zapeljali se bomo do slaščičarne Jana in si privoščili kakšen sladoled oz. posladek. Zaslužili smo si ga.

Veliiiika hvala vsem, ki ste nam pri izvedbi kakorkoli pomagali: policistoma Urošu Malgaju in Miranu Fuchsu, članoma SPV-ja Martinu Šolincu in Marjanu Planinšku, sodelavcem, ki ste poskrbeli, da smo bili v času izpita še bolj vidni.

Mentorici:

Marija Pezdevšek in Jasna Zupanc