OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

V sredo, 13. 4.,  je bilo na naši šoli državno tekmovanje iz znanja Vesele šole za učence od 4. do 9. razreda. Po dveh letih je bilo srečanje v živo pravi dogodek, tako za mentorje kot tekmovalce. Kratek kulturni program ob začetku je razvedril marsikateri zaskrbljen obraz, pesem deklet šolske vokalne skupine Terca pa je dala tekmovalcem potreben začetni zalet.

Državnega tekmovanja se je udeležilo 114 najbolje uvrščenih tekmovalcev iz osnovnih šol občin Šentjur, Dobje, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Kozje, Rimske Toplice in Radeče. Pod budnim očesom 18 mentorjev so se spopadli z izjemno zahtevnimi nalogami in jih rešili. Kako uspešni so bili pri tem, izvemo prihodnji teden.

Na naši šoli so se na šolskem tekmovanju najbolje odrezali Žare Jelenič, Maj Krč in Matevž Langus iz 4. razreda, Iva Ogradi iz 5. razreda, Lili Ribič in Matic Brečko iz 6. razreda, Glorija Vrečko in Katarina Zidar iz 7. razreda, Tian Stojan in Neža Lukanc iz 8. razreda, Maj Senger in Eva Dren iz 9. razreda. Ti učenci so zastopali naše barve na državnem tekmovanju. Držimo pesti za čim boljši rezultat!

Alenka Kalan, mentor VŠ 7-9, organizator DT

 

Dostopnost