Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Ekipa PIZZACREW na odprtem državnem prvenstvu FIRST LEGO Lige (robotika)

Učenci Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur so se v soboto, 16. marca 2024, udeležili odprtega državnega prvenstva FIRST LEGO Lige, ki je potekalo na Osnovni šoli Puconci.

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO liga je vzgojno-izobraževalni in raziskovalni program, ki ga organizira Zavod Brihtne Glavce in mladim vsako leto zastavi nov raziskovalni izziv ter spodbuja razvoj vseživljenjskega učenja in znanj s področja znanosti in naravoslovja, programiranja, robotike.
Odprtega državnega tekmovanja First Lego Lige v regiji Adria se je pod mentorstvom Branka Vizjaka udeležila ekipa Pizza Crew ki jo sestavljajo učenci in učenke 6., 7., in 8. razreda. To so Marisa Obreza, Tina Vrabl, Ajda Mastnak, Žana Pajk, Manca Jazbec, Vid Mastnak, Matjaž Gobec in Anej Salobir.

Učenci so se v finalu z najvišje uvrščenimi ekipami iz slovenskih osnovnih šol ter z ekipami iz osnovnih in srednjih šol iz Srbije, Hrvaške in Črne Gore pomerili v tekmi robotov, tehnični predstavitvi robotov, inovativnem projektu in timski povezanosti.
Dosegli smo 16. mesto med 52 slovenskimi ekipami! Naše potovanje na tekmovanje ni potekalo brez izzivov. Srečevali smo se z vrsto ovir, a vsaka je bila priložnost za rast in izboljšanje. Naš robot, na katerega smo položili velike upe, nam je občasno povzročal težave, kar je povzročalo nekaj živčnosti in napetosti. Vendar smo se odločili, da se ne bomo predali, temveč bomo pokazali svojo vztrajnost in odločnost.

Ekipa PizzaCrew!

 

Dostopnost