Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Igrajmo se gledališče in Mavrični splet besed

​V sredo, 20. 3. 2024, je v Ipavčevem kulturnem centru potekalo že tradicionalno tekmovanje gledališčnih skupin Igrajmo se gledališče. Na tem tekmovanju so sodelovale tri osnovne šole, med njimi tudi naša matična šola. Dramska skupina učencev in učenk OŠ Franja Malgaja Šentjur se je predstavila z gledališko igro Vinka Möderndorfa Palčki pospravljalčki pod mentorstvom Tjaše Jug in Tanje Zagajšek. Igralci so se odlično odrezali, zaradi česar so prejeli tudi stoječe ovacije. Vsem iskreno čestitamo.

V ponedeljek, 25. 3. 2024, so učenci in učenke te dramske skupine pokazali svoje gledališke sposobnosti še na šolski prireditvi Mavrični splet besed, ki se je prav tako odvijala v Ipavčevem kulturnem centru. Učenci so še enkrat potrdili misel, ki sta si jo mentorici večkrat ponovili: »Tako kot ima mavrica v sebi različne barve, so si tudi ti učenci in učenke med sabo različni. Druži jih pa ena velika strast, strast do velikih odrov. Kot različne barve v mavrici tvorijo čudovito celoto, tudi ta skupina deluje sodelovalno, hkrati pa plete spoštljive odnose in lepe zgodbe, tako kot je spletla to.«

Učencem sporočamo, da naj ne pozabijo na svojo kreativnost, strast in talent ter na to, da so zvezde na svojem odru življenja.

 

Dostopnost