Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Sprejem devetošolcev pri županu

Devetošolci zaključijo šolsko leto približno deset dni pred ostalimi učenci, a zadnje dejanje devetletnega šolanja na osnovni šoli se zgodi na prav poseben način. V občini Šentjur je to županov sprejem najuspešnejših devetošolcev. Letos se je zgodil v ponedeljek, 24. 6.. V prijetno hladnem ambientu vrta Ipavčeve hiše smo se zbrali devetošolci, njihovi starši, razredniki in ravnatelji vseh šentjurskih osnovnih šol in Glasbene šole skladateljev Ipavcev.

Na sprejem pri županu so bili povabljeni naslednji malgajevci: Alja Arlič, Monika Guček, Neža Hladnik, Jon Kočevar, Tobija Lesjak Gradič, Devi Mauko Jug, Ema Petrovič, Melisa Tisel, Zala Tovornik, Maša Urleb, Glorija Vrečko, Jan Slakan Žibret in Katarina Zidar. Kot vsi uspešni učenci zaključnih razredov osnovnih in glasbene šole, so bili nagrajeni z gromkim aplavzom in knjižno nagrado.

Župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci, jih je pohvalil za njihovo vztrajno delo in razvijanje talentov skozi ves osnovnošolski proces. Poudaril je, da se je treba v življenju znati odločati s srcem in razumom in jim zaželel, da bi jim bilo delo, ki ga bodo nekoč opravljali v strokovno rast in hkrati v veselje.

Čestitkam našim devetošolcem in lepim željam za prihodnost se pridružujemo tudi ravnatelj, mag. Jure Radišek, in razredničarke Sabina Volovšek, Marjeta Kišek in mag. Alenka Kalan.

 

Dostopnost