Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Delavnice socialnih veščin na OŠ Primoža Trubarja Laško

V četrtek, 10. 10. 2024 , so učenci prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom (NIS) iz OŠ Franja Malgaja obiskali svoje vrstnike v prilagojenem programu na OŠ Primoža Trubarja Laško. Sodelovanje med šolama se je pričelo že v prejšnjem šolskem letu, ko so nas učenci iz Laškega obiskali na športnem dnevu. 

Vzpostavili smo partnersko mrežo šol s kombiniranimi oddelki prilagojenega programa ter že v juniju načrtovali naše dejavnosti za šolsko leto 2024/25. V letošnjem letu načrtujemo več medsebojnega sodelovanja.  Današnja izvedba je bila prvo naše druženje.

Učiteljice naše šole so pod vodstvom Aleksandre Lampret Senčič pripravile zanimive delavnice razvijanja socialnih veščin, kjer so se učenci medsebojno spoznavali in krepili svoje spretnosti. Delavnice so potekale v treh skupinah kjer so učenci delali po metodi dela “workshopa”  ter implementiranih dejavnostih, pridobljenih skozi Erasmus  tematska izobraževanja. Sodelovali so pri skupinskem delu ter delu v paru, prepletenim z gibalnimi, senzornimi ter ustvarjalnimi dejavnostmi.

Pri delavnicah so učenci sodelovali pri spoznavnih dejavnostih, kjer so se spoznavali na malce drugačen način, pri tem je bilo prisotnega veliko smeha in dobre volje. Učenci so spoznali, katere prostočasne dejavnosti so jim skupne in s katerimi lahko razvijajo svoje potenciale.

Osrednji del delavnice je bil namenjen krepitvi socialnih veščin in sodelovanja, kjer so učenci z aktivnostmi krepili medsebojno komunikacijo, spoštljiv odnos in kvalitetne medosebne odnose.

V zaključnih dejavnosti so se učenci sproščali s pomočjo didaktičnega materiala, senzorno-gibalnih aktivnosti, vodenih dejavnostih in razmišljali o svojih pozitivnih lastnostih.

Po izvedenih dejavnostih so nas gostitelji popeljali po učni poti, kjer smo si ogledali znamenitosti starega dela mesta, po ogledu pa smo prijetno utrujeni sedli na vlak.

Dopoldne je prehitro minilo in pomahali smo si v slovo do prihodnjega druženja.

 

 

Dostopnost