Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Prvi šolski dan!

Mesec september z vetrom zapleše in prvošolčkom lase počeše.
Malo na levo, malo na desno, malo za šalo, malo pa resno.
Deklicam v čopke, dečkom na prečko, sonce jesensko sije za srečo.
Malo na levo, malo na desno, malo za šalo, malo pa resno.

 

V ponedeljek, 2. septembra, je na naši šoli potekal težko pričakovani sprejem prvošolcev v prvi razred. Za naše najmlajše učence smo v Ipavčevem kulturnem centru pripravili prav poseben kulturni program, ki je poskrbel za toplo dobrodošlico in nasmejane obraze. Navzoče sta nagovorila gospod ravnatelj in gospod župan, ki sta učence in njihove starše spodbudila k pogumnemu začetku šolskega leta, razveselili pa so jih gledališčniki pod mentorstvom Tanje Zagajšek s predstavo Palčki pospravljalčki.
Po zaključku programa so prvošolci skupaj z učiteljicami odšli v svoje učilnice, kjer so se med seboj spoznali, učiteljice pa so jim predale prve pomembne informacije o šolskem življenju.

Za ostale učence šole je sprejem potekal v šolski telovadnici. Zbrane učence in učitelje je nagovoril gospod ravnatelj, ki je poudaril pomen sodelovanja, strpnosti in vedoželjnosti v prihajajočem šolskem letu. 
Posebna gostji sta bili dve nekdanji učenki naše šole, danes pa obe uspešni glasbenici. Prva je priljubljena pop pevka, Špela Jezovšek, druga pa učiteljica citer na glasbeni univerzi, Tajda Krajnc. V nagovoru učencem sta izpostavili spomine na lepe trenutke, ki sta jih doživeli v času šolanja na naši šoli. Pri tem sta obe poudarili, da je bilo poleg prijetnih trenutkov potrebno tudi veliko truda in dela, tako za šolske obveznosti kot tudi za glasbeno področje, kjer sta danes uspešni.

Sklenili smo, da si vsi želimo si, da bo to šolsko leto za vse nas uspešno, polno novih znanj in prijetnih doživetij!

 

 

 

Dostopnost