Skoči na glavno vsebino

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

OŠ Franja Malgaja Šentjur

Ogled razstave Iva Brodeja – Ohranjeni spomini

V preteklem tednu so učenci razredne stopnje naše šole obiskali razstavo likovnega pedagoga in nekdanjega pomočnika ravnatelja naše šole, gospoda Iva Brodeja. Učenci so imeli priložnost spoznati njegovo bogato ustvarjalno delo, ki vključuje različne tehnike in motive iz narave, s katerimi je skozi leta navduševal tako mlajše kot starejše občinstvo.

Razstava, ki jo je gospod Ivo pripravil z ljubeznijo do likovne umetnosti, je izjemno navdihnila učence. Ti so z zanimanjem prisluhnili njegovim razlagam o tem, kako so posamezna dela nastajala in kaj jih je pri tem vodilo. Umetnik je z učenci delil tudi nekaj zanimivih anekdot iz časa, ko je poučeval na naši šoli in deloval kot pomočnik ravnatelja. Njegova dela so polna živahnih barv in motivov iz narave, kar je pri mladih obiskovalcih vzbudilo pravo likovno radovednost.

Ob zaključku razstave so učenci izrazili veliko navdušenje nad videnim in se obogateni z novimi idejami vrnili v šolske klopi. Njihovo doživetje ob obisku razstave bo gotovo navdih za marsikatero prihodnjo likovno ustvarjanje.

Zahvaljujemo se gospodu Ivu Brodeju za nepozabno vedenje po razstavi in mu želimo veliko uspeha na nadaljnji ustvarjalni poti.

Učenci in kolektiv Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur

 

Dostopnost